ua en ru

В Україні з початку масових заворушень заарештовані 140 людей, - ГПУ

В Україні з початку масових заворушень заарештовані 140 людей, затримані - 234

В Україні з початку масових заворушень заарештовані 140 людей, затримані - 234. Про це повідомляє прес-служба Генеральної прокуратури України (ГПУ).

"Станом на сьогодні, затримано загалом 234 особи, з них заарештовано - 140", - йдеться в повідомленні.

Крім того, як зазначають у Генпрокуратурі, мають місце численні порушення Конституції та законів України з боку місцевих органів влади. Неправомірні рішення останніх оскаржуються органами прокуратури в судовому порядку.

"Численні порушення законів, які ми мали змогу спостерігати в останній час, породили помилкове враження безкарності. Результатом цього стали порушення громадського порядку, масові заворушення, використання зброї, захоплення органів влади та спроби створення фактично паралельних псевдо-органів державного управління", - зазначають у ГПУ.

Зазначимо, за даними Генпрокуратури, в результаті заворушень в Україні загинули чотири людини, постраждали - більше 500.

Нагадаємо, масові акції протесту громадян почалися в Україні наприкінці листопада 2013 р., коли уряд прийняв рішення про припинення підготовки до підписання угоди про асоціацію з ЄС.

При цьому в ніч на 30 листопада бійці спецпідрозділу "Беркут" із застосуванням сили розігнали мирних учасників Євромайдану, що викликало ще більше обурення громадян України.

Водночас починаючи з 19 січня 2014 р. на вул. Грушевського йде силове протистояння між радикально налаштованими активістами і правоохоронцями. Імпульсом для конфлікту стало прийняття Радою 16 січня законів, що обмежують права громадян на мирний протест.