ua en ru

В Україні з 9-13 лютого очікується підвищення температури до +6

В Україні з 9-13 лютого очікується підвищенні температури до +6. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив директор українського Гідрометцентру Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.

"Досить холодна погода буде зберігатися 4-5 лютого з температурою вночі 12-18 градусів морозу у більшості регіонів, а на сході 20-23 градуси морозу. Але протягом 6 лютого очікується підвищення температури і мінімальна температура у більшості регіонів, становитиме 8-13 градусів морозу", - сказав Кульбіда.

За його словами, 7-8 лютого вночі температура буде нижче 8 градусів морозу у більшості областей країни, за винятком східних і північно-східних областей, де температура повітря підвищиться до плюсових значень.

Також Кульбіда спрогнозував, що найбільш відчутне тепло прийде в Україну з 9 лютого, коли вночі температура буде близька до нуля, а вдень підніметься до 6 градусів тепла.

"У період з 9 по 13 лютого можна говорити, що підвищення температури перевищить норму і температурні режими навіть у нічні години будуть близькими до нуля, а вдень від 1 до 6 градусів тепла", - сказав Кульбіда.

При цьому він зазначив, що цього тижня і на початку наступного істотних опадів в Україні не очікується, лише в західних областях можливий мокрий сніг 8 лютого і 9-10 лютого у східних областях України.