ua en ru

В Україні з 1 січня набуло чинності положення про розкриття інформації емітентами ЦП

В Україні з 1 січня 2014 р. набрало чинності положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів (ЦП).

В Україні з 1 січня 2014 р. набрало чинності положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів (ЦП). Про це повідомляє прес-служба Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР).

Так, НКЦПФР повідомляє, що 1 січня 2014 р. втратило чинність рішення комісії від 22 червня 2010 року № 981 "Про затвердження Положення про розкриття інформації емітентами акцій та облігацій підприємств, які знаходяться у лістингу організатора торгівлі, та порядку заповнення форм розкриття інформації та змін до них емітентами акцій та облігацій підприємств, які знаходяться у лістингу організатора торгівлі". У той же час, з 1 січня 2014 р. набрало чинності положення про розкриття інформації емітентами цінних паперів, затвердженого рішенням Комісії від 3 грудня 2013 р. № 2826 і зареєстроване в Міністерстві юстиції України 24 грудня 2013 р. під № 2180/24712.

Вимоги цього документа поширюються на емітентів цінних паперів, зокрема, емітентів, акції та облігації яких знаходяться у лістингу організатора торгівлі; міжнародні фінансові організації, цінні папери яких розміщені на території України; іноземних емітентів, цінні папери яких отримали допуск до обігу на території України. Норми положення регулюють розкриття регулярної та нерегулярної інформації зазначеними учасниками ринку, а також розкриття емітентами даних, що містяться в проспекті емісії та звіту про результати розміщення їх цінних паперів.