ua en ru

В Україні з 1 липня 2013 р. реєстрації відкриття та закриття бізнесу будуть об'єднані в одну структуру, - Лавринович

В Україні з 1 липня 2013 р. реєстрація відкриття і закриття бізнесу будуть об'єднані в одну структуру. Про це на брифінгу заявив міністр юстиції Олександр Лавринович, передає кореспондент РБК-Україна.

"З 1 липня поточного року в Україні відбудуться організаційні зміни в питання реєстрації відкриття бізнесу і відповідно його закриття. Сьогодні у нас існує дворівнева система, де присутні суб'єкти, які здійснюють цю діяльність і ті суб'єкти, які визначають, як вона повинна здійснюватися... ще минулого року були прийняті відповідні закони і з 1 липня це буде єдина система, як вона працює у всій європейських країнах", - сказав Лавринович.

За його словами, перехід до цього об'єднання буде "максимально зручним і комфортним для бізнесу".

"Тобто ми забезпечимо це без зупинок і в більшості своїй це буде... в тих же місцях, де працюють сьогодні реєстратори. Переважне більшість цих приміщень буде використовуватися надалі реєстраційною службою", - підкреслив Лавринович.

Він повідомив також, що на 24 червня у України 102,610 тис. суб'єктів підприємницької діяльності, з яких 23,6 тис. юридичні особи, а решта - фізичні особи-підприємці.

Також Лавринович повідомив, що найбільша кількість юридичних осіб зареєстровано в Києві (6 тис. 628), а фізичних осіб-підприємців - у Донецькій обл. (6 тис. 953).

Він підкреслив, що Кабмін прийняв рішення про бюджетному забезпеченні і кошти, передбачені на реалізацію цих функцій, будуть своєчасно виділені.

Міністр додав, що з 581 реєстраційної служби 433 уже розміщені в приміщеннях міськвиконкомів та райдержадміністрацій, 111 служб розміщені в приміщеннях реєстраційних служб територіальних органів Міністерства юстиції України і 37 - в інших приміщеннях.