ua en ru

В Україні працюють над створенням радіолокаційної системи для корветів

ДП НДІ "Квант" працює над створенням унікальної багатофункціональної радіолокаційної системи, яку будуть встановлювати на кораблях типу "Корвет".

ДП НДІ "Квант", що входить до складу ДК "Укроборонпром", працює над створенням унікальної багатофункціональної радіолокаційної системи (РЛС) з активною фазованою антенною решіткою Phoenics-E, яку будуть встановлювати на кораблях типу "Корвет". Про це повідомив директор Дивізіону радіолокації, радіозв'язку і систем ППО ДК "Укроборонпром" - директор НДІ "Квант" Юрій Радченко, передає прес-служба концерну.

"Ми працюємо над створенням найсучаснішого трьох координатного радару з фазованою антенною решіткою. Це унікальний радар не тільки для пострадянського простору, але і в світовому масштабі. Він відповідатиме за технічними характеристиками радарам, встановленим на кораблях провідних морських держав світу. Кількість таких виробів у світі можна перерахувати на пальцях однієї руки", - розповів Радченко.

За його словами, нова РЛС здатна одночасно супроводжувати 100 повітряних, надводних об'єктів та об'єктів з низькою висотою польоту на відстань понад 200 км.

"В антенній решітці будуть зібрані близько 1500 прийомно-передавальних модулів. Радар зможе одночасно вести понад 100 об'єктів", - зазначив директор НДІ "Квант".

На думку Радченка, успіху в розробці сприяє військово-технічна співпраця України з європейськими партнерами, які мають досвід у створенні подібних систем.

"Комплекс проектується з використанням сучасних наукових і технологічних світових досягнень із залученням провідних закордонних фірм, які мають позитивний досвід у розробці та експлуатації таких радіолокаційних систем. Варто визнати, що такий радар - це дуже дороге задоволення, і в розробці, і у виробництві. Однак без нього сучасний корабель українських ВМС не зможе виконувати свої функції", - розповів Радченко.