ua en ru

В Україні працює майже 2 тис. білоруських підприємств, – заступник голови Держкомпідприємництва

Проблемам фінансово-кредитної підтримки малого та середнього підприємництва, розвитку інновацій, визначенню інструментів підтримки бізнесу, обміну досвідом щодо спрощення процедур реєстрації та ліцензування було присвячене сьоме засідання Україно-білоруської робочої групи з розвитку малого та середнього підприємництва, передає прес-служба Держкомпідприємництва.

"Попри розмови про складності ведення бізнесу в Україні, у нас налічується більше 1800 підприємств, де засновниками є білоруси чи білоруські компанії, а імпорт білоруських товарів суттєво перевищує наш експорт", - наголосила заступник голови Держкомпідприємництва Світлана Свищева, додавши, що і Україна, і Білорусь вже мають певні досягнення для обміну досвідом та використання його в подальшій роботі.

Представники Держкомпідприємництва поінформували білоруську делегацію про бюджетну програму "Мікрокредитування суб'єктів малого підприємництва", яка нині започатковується в Україні. Бюджетні кошти, що передбачені для кредитування виробництва, переробки та збуту виробленої продукції, придбання техніки надаються під 1,5 облікової ставки Національного банку. Розмір кредиту для підприємців коливається від 50 до 250 тис. грн.

Така державна програма та інші напрацювання українського уряду стануть предметом детального вивчення білоруських посадовців, які націлені створити законодавче поле для покращення бізнес-клімату в державі та створити більш широкі можливості для розвитку малого підприємництва.