ua en ru

В Україні програма утилізації старих автомобілів може запрацювати вже в цьому році, - Проскуряков

У цьому році в Україні може запрацювати програма утилізації старих автомобілів. Про це сьогодні під час прямої телефонної лінії в "Комсомольській правді" заявив міністр екології та природних ресурсів Олег Проскуряков, передає кореспондент РБК-Україна.

"Зараз у нас розробляється програма з утилізації старих транспортних засобів. Ми зараз вивчаємо досвід європейських країн. У Німеччині, де люди при утилізації, при здачі старих автомобілів отримують якусь компенсацію і набувають нові автомобілі. Ми цей досвід зараз вивчаємо, і , думаю, в цьому році цю програму приймемо, і вона буде діяти", - заявив Проскуряков.

За його словами, заборонити користуватися старими автомобілями відразу не можна, оскільки такими авто користується дуже великий відсоток українського населення.

"Ми просто повинні запропонувати якийсь дієвий інструмент, щоб людям було цікаво, бо ми зараз над цим працюємо" - сказав він.

Читайте також: Автоперевізники на знак протесту проти ухвалення утилізаційного збору заблокують основні транспортні магістралі країни, - представник організаторів акції