ua en ru

В Україні при приватизації підприємств на перше місце треба ставити не ціну, а виконання соцзобов'язань, - Вілкул

В Україні при приватизації підприємств на перше місце треба ставити не ціну, а виконання соціальних зобов'язань. Про це заявив віце-прем'єр-міністр України Олександр Вілкул в ефірі ток-шоу "Шустер live" на телеканалі "Інтер".

"Є питання, які завжди наш уряд буде дуже жорстко контролювати. Перші питання - це питання, пов'язані з екологією. Другі питання - це питання всі, пов'язані з трудовими колективами. І я хочу сказати головне: ми завжди будемо на стороні людей, ми завжди будемо на стороні трудових колективів", - заявив Вілкул.

За словами віце-прем'єр-міністра, завжди в будь-якому питанні адміністрація підприємства повинна розуміти, що вона завжди повинна знаходити рішення щодо працевлаштування своїх працівників - пропонувати робоче місце, перенавчати.

"У будь-якому випадку, кожна людина повинна знати, яке в неї буде завтра. І ця позиція є категорична", - заявив він.

За словами Вілкула, на сьогодні Міністерством соціальної політики України розроблено порядок, за яким буде вимагатися видача дозволу від держави при зміні організаційної форми підприємства, "а це додатковий жорсткий контроль".

"Якщо (на підприємстві) відбуваються якісь організаційні зміни, для цього повинні створити механізм отримання дозволу від держави. І друге - це має відбувається при повній згоді профспілки", - підсумував Вілкул.