ua en ru

В Україні презентовано новий науково-популярний філософсько-релігієзнавчій журнал «Апейрон +»

10 вересня, в Україні презентовано перший номер електронного журналу "Апейрон +" (грець. ἄπειρον, "безкінечне, безмежне"). Видання є науково-популярним, електронним журналом філософсько-релігієзнавчої тематики.

10 вересня, в Україні презентовано перший номер електронного журналу "Апейрон +" (грець. ἄπειρον, "безкінечне, безмежне"). Видання є науково-популярним, електронним журналом філософсько-релігієзнавчої тематики.

"Ідея створення журналу належить засновнику порталу "Філософія і релігієзнавство" Ігору Дмитруку, - розповів головний редактор журналу Євген Распопов, який одночасно редагує сайт "Філософія і релігієзнавство". - Назву журналу запропонував я і разом з паном Ігором розробили концепцію майбутнього журналу. У мене є чимало ідей для журналу, які намагатимусь втілити у подальших випусках. Буде дуже цікаво. Щодо друкованого варіанту, то ми презентуємо лише електронний варіант. Він буде дуже зручний для читання на планшетах, сучасних мобільних телефонах. Також можна читати журнал у pdf та інших доступних форматах для завантаження для Вашого персонального комп'ютера та ноутбуку. Безперечно, існуватиме онлайн версія в мережі Інтернет. Друкований матеріал впирається в кошти. Бюджет наш доволі скромний. Однак ми працюємо і рухаємось вперед..."

Електронний журнал не є академічним, він розрахований на широке коло читачів. Редакційний склад видання має відповідну спеціалізовано освіту - це філософи, релігієзнавці і теологи. Окрім того, четверо авторів статей дебютного номеру є аспірантами філософського напрямку.

"В нас є рубрика "антропос" - присвячена осмисленню філософської проблеми людини, "Екзистенційні пошуки", "Країна", тощо, - зазначає Євген Распопов. - Незважаючи на філософську термінологію в назвах рубрики, статті будуть цікавими для усіх! Другий номер буде ду-уже потужний! Але поки це таємниця... Щодо авторів, то на дебютний номер писали нам Тарас Клок - аспірант філософії у Луцьку, Віталій Щепанський - автор книг "Проміння темряви в раю" і "Норвезька філософія". Також публікувався і Богдан Стрикалюк - автор двох книг і 300 науково-популярних статей. Тому люди в нас серйозні. Ну, і Тарас Клок - теж один з перспективних філософів!"

Головний редактор обіцяє, що сторінки журналу щоразу будуть все більш цікавими, аналітичними. При цьому журнал не має фінансової підтримки, "створений лише на голих амбіціях та ентузіазмі", каже Євген Распопов. Завантажити перший примірник можна за посиланням http://dfiles.ru/files...