ua en ru

В Україні поки немає умов для припливу інвестицій і капіталу, - Азаров

В Україні поки немає умов для припливу інвестицій і капіталу. Про це на сьогоднішній зустрічі з представниками профспілок заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

Відповідаючи на своє ж питання, чому український капітал іде в офшори, Азаров наголосив: "Тому що тут створені такі умови оподаткування, при яких вигідніше трансакції проводити через офшорні зони. А чи можна всю Україну зробити офшором? ... Україна ніколи не зможе стати офшором просто тому, що вона має величезну систему освіти, соціального забезпечення, охорони здоров'я, армію має колосальну ..., тому ніколи Україна ніяким офшором не буде ", - сказав Азаров.
Також прем'єр додав: "Але от створити в Україні сприятливі умови з тим, щоб наш капітал спокійно почувався у нашій країні, - це наша перспективна і головне завдання. Коли ми це зробимо, ми отримаємо колосальний приплив інвестицій. Поки, на жаль, у нас немає такого клімату й умов, щоб капітал сюди приходив ".

Крім того, обговорюючи відтік капіталу в офшорні зони з представниками профспілок, Азаров зазначив, що три чверті прямих іноземних інвестицій надходять в Україну з Кіпру, і, підсумував прем'єр, "виходить, що все, що від нас йде в офшори, і повертається".

Нагадаємо, виконавчий директор міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко повідомив сьогодні, що Україна в 2011 р. за попередніми підрахунками отримала 5-6 млрд дол. іноземних інвестицій.

Голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами Україні Владислав Каськів 11 січня оцінював приплив прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в Україну в 2011 р. в 7,5 млрд дол.