ua en ru

В Україні підключено до роботи 95% котелень, - Мінрегіон

В Україні запущено 95% котелень, повідомляє прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства з посиланням на повідомлення від обласних державних адміністрацій.

За прогнозом Українського Гідрометцентру при МНС України, середньодобова температура повітря на всій території країни найближчим часом не опуститься нижче +9... +12 градусів, що затримає початок включення котелень на визначену потужність.

Поступове зниження температури очікується в Україні з 23-24 жовтня, починаючи з північних областей, де вночі стовпчик термометра опуститься до +1...+7, а в північних і східних областях можливі навіть морози 0...-4, удень +2... +8, і лише на півдні +7...+13 і на Закарпатті +10...+17.

Нагадаємо, що правилами підготовки теплових господарств до опалювального періоду визначено, що "включення систем опалення здійснюється власниками теплових господарств за узгодженням з теплопостачальними організаціями за умови, якщо протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря не перевищує +8, а відключення - коли протягом трьох діб середня добова температура зовнішнього повітря перевищує +8".

Читайте також: "Київенерго" станом на 16 жовтня підключило до централізованого опалення 93,5% житлових будинків