ua en ru

В Україні станом на 1 січня 2012 р. понад 4 тис. житлових недобудов, - Близнюк

В Україні станом на 1 січня 2011 року, за даними Державної служби статистики, у стадії незавершеного будівництва перебували більше 4 тис. житлових об'єктів. Про це міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України повідомив під час брифінгу 29 лютого, повідомляє прес-служба Мінрегіону.

"У зв'язку зі світовою фінансовою кризою в більшості регіонів України залишилось чимало недобудованих об'єктів. Їх забудовники через відсутність фінансування призупинили будівництво на невизначений термін, а деякі з них просто зникли", - зазначив міністр.

Він уточнив, що загальна площа недобудованих об'єктів складає 15,8 млн кв. м.

"Про всі ці об'єкти Мінрегіон знає, маємо інформацію з матеріалами їх фотофіксації. Зараз ми працюємо над законопроектом, в якому передбачено заходи з посилення захисту прав інвесторів житлового будівництва", - наголосив Близнюк.

Зокрема, зазначив міністр, в Києві знаходиться 21 недобудований житловий об'єкт, класифікований як проблемний. За словами міністра, більшість незавершених об'єктів житла перебувають у стадії будівництва, а не консервації, отже можуть бути завершені відносно швидко. Всього, за словами Близнюка, в недобудови в Україні було вкладено 600 млрд грн.

Зазначимо, Держстат опублікує статистику щодо незавершеного житлового будівництва в Україні на зазначений період 25 квітня 2012 р.

Нагадаємо, раніше в Мінрегіоні повідомляли, що в Україні на кінець січня 2012 р. недобудованими залишаються в цілому близько 19 тис. об'єктів, для добудови яких необхідно 238 млрд грн.