ua en ru

В Україні планують створити комісію по контролю за призначенням на вищі посади у сфері держслужби

В Україні планують створити комісію, яка буде контролювати призначення на вищі посади у сфері державної служби.

В Україні планують створити комісію, яка буде контролювати призначення на вищі посади у сфері державної служби. Це передбачено в проекті нової редакції закону України "Про державну службу", заявив голова Національного агентства з питань державної служби (Нацгосслужба) Костянтин Ващенко в ході академічних читань "Європейські орієнтири реформування публічної служби в Україні", передає кореспондент РБК-Україна.

"Ми вводимо орган, яким повинен забезпечити сталість, стабільність і чіткість призначень на вищі посади у сфері державної служби. Мова йде про комісії з питань вищого корпусу державної служби", - заявив Ващенко.

За його словами, це буде постійний діючий колегіальний орган, який буде формуватися таким чином: керівник національної державної служби, три представника від громадських об'єднань, по три представника від Кабінету міністрів і Президента України, по одному представникові від кожної фракції ВР і, відповідно, по одному редставителю від спільного представницького органу профспілки і роботодавців.

"Ця комісія буде здійснювати дисциплінарне впровадження, вивчати пропозиції про звільнення відповідних державних осіб і притягнення їх, у разі необхідності, до відповідальності", - додав Ващенко.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк заявив, що в Кабміні хочуть ввести процедуру моніторингу життя державних службовців І-ІІІ категорії. "Тепер до чиновників додому будуть приходити інспектори і перевіряти, як вони живуть, будуть питати, за які гроші купили будинок або автомобіль", - сказав Яценюк.