ua en ru

В Україні планують реформу сфери державних фінансів, - Хорошковський

Україна здійснить реформу сфери державних фінансів. Про це заявив сьогодні перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський під час зустрічі з Комісаром Європейського союзу (ЄС) з питань розширення та Європейської політики сусідства Штефаном Фюле, повідомляє прес-служба Кабміна.

"Ця концепція (державної реформи фінансової системи) включає в себе системні механізми поліпшення управління в цій сфері. Після надання оцінки Європейської комісії та Світового банку, цей проект Концепції буде переданий в Уряд на затвердження", - повідомив Хорошковський.

Хорошковський зазначив, що Уряд підготував проект Концепції державної реформи фінансової системи, яка визначає стратегічні пріоритети. Крім того, він наголосив, що галузеві бюджетні програми підтримки з боку ЄС є важливими для забезпечення динаміки та ефективності реформ в Україні.

Сторони обговорили широке коло питань двосторонньої співпраці, зокрема, торговельно-економічне співробітництво між Україною та Європейським Союзом, виконання Україною Плану дій з лібералізації візового режиму з ЄС, реформування Україною системи державних фінансів тощо.

Нагадаємо, раніше Хорошковський зазначив, що Україна за останні 3 міс. вирішила 15 з 25 ключових питань в порядку денному європейської інтеграції.