ua en ru

Україна за останні 3 міс. вирішила 15 з 25 ключових питань євроінтеграції, - Хорошковський

Україна за останні 3 міс. вирішила 15 з 25 ключових питань в порядку денному європейської інтеграції. Про це заявив перший віце-прем'єр-міністр України Валерій Хорошковський під час виступу в рамках Вроцлавського світового форуму, який відбувся 31 травня 2012 р., передає прес-служба Кабінета міністрів України.

"За останні три місяці ми вирішили 15 з 25 ключових питань, які були в нашому порядку денному протягом останніх років. Це - великий крок вперед. Мало хто вірив, що Україна відкриє доступ третій стороні до української газотранспортної системи. Але ми це зробили. Україна виконує свої зобов'язання рамках договору про заснування енергетичного співтовариства. Відповідно до вимог Ради Європи наша держава прийняла новий Кримінально-процесуальний кодекс. Також було прийнято новий Митний кодекс, план наближення українського законодавства до стандартів ЄС, першочергові заходи щодо інтеграції України в ЄС тощо", - підкреслив Хорошковський.

Нагадаємо, 22 травня Президент Польщі Броніслав Коморовський заявив, що вважає внутрішньополітичну ситуацію в Україні загрозою для її євроінтеграції. Він додав, що розглядає справу екс-прем'єра Юлії Тимошенко як "джерело претензій ЄС до України".