ua en ru

В Україні опублікований закон про врегулювання механізму оподаткування за угодами про розподіл продукції

В Україні опублікований закон про врегулювання механізму оподаткування за угодами про розподіл продукції
В Україні сьогодні, 7 листопада 2014 р., офіційно опублікований закон № 1690-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування інвестиційної діяльності"

В Україні сьогодні, 7 листопада 2014 р., офіційно опублікований закон № 1690-VII "Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення оподаткування інвестиційної діяльності". Документ опублікований в газеті "Голос України".

Цей закон набуває чинності на наступний день після опублікування.

Основною метою даного закону є удосконалення норм Податкового кодексу України, що регулюють особливості оподаткування за угодами про розподіл продукції.

Згідно з законом, зокрема, внесені редакційні уточнення до визначення поняття "інвестор (оператор)", забезпечено послідовне вживання терміну "інвестор (оператор)"; запроваджено можливість покладання прав та обов'язків щодо сплати ПДВ за багатосторонньою угодою на кожного інвестора та/або на оператора у порядку, визначеному угодою.

"Впровадження в життя норм законопроекту підвищить ефективність залучення приватних інвестицій у видобувні галузі України", - йдеться в пояснювальній записці до документа.

Нагадаємо, народні депутати України прийняли цей закон 7 жовтня 2014 р. За відповідне рішення проголосували 234 нардепи при мінімально необхідних 226 депутатів. Закон був прийнятий парламентаріями з третьої спроби. Президент Украины Петр Порошенко подписал закон 6 ноября.