ua en ru

В Україні опубліковано закон, яким вводиться відповідальність за фальсифікацію або знищення маркування вогнепальної зброї

В Україні опубліковано закон № 159-VII "Про приєднання України до протоколу проти незаконного виготовлення та обігу вогнепальної зброї, її складових частин і компонентів, а також боєприпасів до нього, що доповнює Конвенцію Організації Об'єднаних Націй проти транснаціональної організованої злочинності". Текст відповідного закону опубліковано сьогодні у виданні "Голос України".

Згідно з протоколом, держави - ​​учасниці зобов'язуються вжити законодавчих та інших заходів, які можуть знадобитися для визнання кримінальними злочинами, зокрема таку умисну дію, як фальсифікація або незаконне видалення, знищення або зміна маркування на вогнепальну зброю. Між тим чинним кримінальним законодавством України відповідальності за вказані дії не передбачена.

Відповідний закон набирає чинності для України на тридцятий день після передачі Україною її документа про приєднання до протоколу.