ua en ru

В Україні офіційно розпочала роботу асоціація "Український центр сталевого будівництва"

В Україні офіційно розпочала роботу професійна галузева асоціація "Український центр сталевого будівництва" (УЦСС). Про це стало відомо на II Національної конференції учасників ринку сталевого будівництва, що пройшла в Києві 6-7 листопада, організаторами якої виступили група "Метінвест" і УЦСС, членом якої є "Метінвест".

"Метінвест" вірить у великі перспективи сталевого будівництва в Україні. Це та галузь, у яку потрібно інвестувати кошти, знання, інтелект. Ми віримо, що згодом це дозволить нам розвиватися, принесе прибуток і нові робочі місця. Завдяки сталевим рішень ми зможемо стати більш конкурентними на ринку. Будівництво зі сталі забезпечує швидкий і максимальний повернення на вкладені кошти, а також має ряд технологічних переваг - зокрема, велику гнучкість у планувальних та архітектурних рішеннях", - сказав директор з продажів групи "Метінвест" Дмитро Ніколаєнко.

У конференції взяли участь понад 120 представників операторів ринку. Обговорювалися питання просування переваг сталевого будівництва в середовищі замовників, усунення технічних бар'єрів для використання сталі, мінімізація вартості будівництва завдяки застосуванню високоміцних марок сталі та скорочення витрат на вогнезахист.

Під час виїзного туру конференції 7 листопада учасники ознайомилися з виробництвом на заводах металоконструкцій "Сталтех" і "БФ Завод", а також відвідали сервісний металоцентр "Метінвест-СМЦ".

Завдання УЦСС - збільшити частку сталевих конструкцій з 25 до 60% в секторі нежитлової нерухомості України і створити додатковий попит в обсязі 1 млн тонн до 2022 році.

"Метінвест" - міжнародна вертикально інтегрована гірничо-металургійна група компаній, що управляє активами в кожній ланці виробничого ланцюжка від видобутку зрс і вугілля до виробництва напівфабрикатів і готової металопродукції. У структуру групи входять видобувні і металургійні підприємства, що знаходяться в Україні, Європі та США, а також мережа продажів з охопленням всіх ключових світових ринків. Група Метінвест складається з металургійного і гірничодобувного дивізіонів. Згідно з стратегічним баченням групи, її метою є стати провідним європейським вертикально-інтегрованим виробником сталі з стійкими показниками зростання і прибутковості, незважаючи на циклічність ринків, і забезпечувати прибутковість інвестицій вище галузевих стандартів. У 2012 р. група отримала 12,565 млрд дол. виручки, рентабельність за показником EBITDA склала 16%.