ua en ru

В Україні треба будувати більше муніципального, соціального та орендного житла, – Лисов

В Україні треба будувати більше муніципального, соціального та орендного житла. Таку думку сьогодні на прес-конференції висловив заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань будівництва, містобудування, ЖКГ та регіональної політики Ігор Лисов, передає кореспондент РБК-Україна.

"В наступному році нам треба повернутися до нових програм, тих що сьогодні діють в багатьох державах і які в нашій державі є на початковому рівні. Це будівництво муніципального, соціального, дохідного і орендного житла. В розвинутих країнах Європи таке житло складає від 40 до 60 % від всього", - зазначив Лисов.

За його словами, будівництво муніципального житла допоможе молодим спеціалістам, які будуть працювати для муніципалітетів. "Завдяки державно-приватному партнерству, завдяки ефективному використанню коштів з місцевих бюджетів можна значно збільшити цей сегмент житла і тоді люди зможуть житло орендувати. Це буде абсолютно недорого, якщо буде підтримка муніципалітету і тим самим буде таке поняття, як закріплення кадрів, необхідних для тої чи іншої галузі в муніципалітеті", - пояснив Лисов.

Лисов додав, що спільно з виконавчою владою зробить усе можливе, щоб в наступному році згадані житлові програми набули широкого поширення, головно в регіонах. "Я обов'язково вивчу досвід європейських країн, обов'язково буду працювати над тим, щоб муніципалітети будували муніципальне житло, щоб соціальне житло будувалося за рахунок держави і по державно-приватному партнерству розбудовувався ринок дохідного житла", - сказав Лисов.

Читайте також: У Києві буде поширений 60-тисячний тираж посібника "Навігатор для батьків" - Ігор Лисов

Нагадаємо, Ігор Лисов є кандидатом в народні депутати по 211 виборчому округу (м. Київ).