ua en ru

В Україні необхідно активізувати економічну політику, - Олександр Шепелєв

У відповідь на перехід динаміки промислового виробництва в негативну площину в Україні необхідні заходи активної економічної політики, вважає народний депутат, член комітету Верховної Ради України з питань фінансів, банківської діяльності, податкової і митної політики Олександр Шепелєв.

Нагадаємо, спад промислового виробництва в Україні у вересні 2012 року склав 7%. За підсумками дев'яти місяців поточного року спад склав 1,2%, збільшившись за місяць на 0,8 процентного пункту.

"Падіння промвиробництва триває четвертий місяць поспіль, однак вересневий показник є найбільш значним", - зазначив депутат Шепелєв.

Згідно статданих, найбільше падіння в місячному обчисленні спостерігається в машинобудуванні: якщо в серпні галузь показала зменшення обсягів виробництва на 7,4% (у транспортному машинобудуванні - спад на 1%), то вже у вересні - на 20,1%, (транспортне машинобудування - на 16,4%).

"Для того, щоб переламати тенденцію падіння промислового виробництва, яка загрожує переходом в рецесію, необхідно терміново виробити і почати впровадження комплексу заходів. Серед них виділю - активізацію кредитування, впровадження заходів з підтримки вітчизняного виробника від агресивного імпорту, підтримку внутрішнього попиту", - заявив народний депутат Олександр Шепелєв.

Читайте також: Неможливо відродити село без перспективи високооплачуваної роботи, - Шепелєв

Нагадаємо, Олександр Шепелєв балотується до Верховної Ради як кандидат по одномандатному виборчому округу №13 (Вінницька область).