ua en ru

В Україні почали роботу 96 експертів місії БДІПЛ/ОБСЄ за спостереженням за виборами Ради

Місія ОБСЄ/БДІПЛ (Бюро демократичних інститутів та прав людини) зі спостереження за достроковими виборами Верховної Ради України, стартувала 18 вересня, складається з 16 експертів, що працюють у Києві та 80 довгострокових спостерігачів, розміщених по всій країні.

Місія ОБСЄ/БДІПЛ (Бюро демократичних інститутів та прав людини) зі спостереження за достроковими виборами Верховної Ради України, стартувала 18 вересня, складається з 16 експертів, що працюють у Києві та 80 довгострокових спостерігачів, розміщених по всій країні. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

Місію очолює Тана де Зулуета.

Крім того, БДІПЛ приверне 600 короткострокових спостерігачів для спостереження за ходом голосування в день виборів.

Повідомляється, що місія буде оцінювати весь виборчий процес на предмет відповідності зобов'язанням ОБСЄ та іншим міжнародним стандартам демократичних виборів, а також національного законодавства. Також місія зустрінеться з представниками відповідних органів влади і політичних партій, а також з кандидатами та представниками судової влади, громадянського суспільства, ЗМІ та міжнародного співтовариства.

У день виборів спостерігачі будуть стежити за відкриттям виборчих дільниць, голосуванням, підрахунком бюлетенів та підбиттям підсумків на всіх рівнях.

Зазначається, що в день виборів місія ОБСЄ/БДІПЛ об'єднає зусилля з делегаціями Парламентської асамблеї ОБСЄ та іншими партнерами.

На наступний день після виборів місія має намір випустити заяву про попередні висновки. Підсумковий звіт по спостереженню за ходом виборчого процесу буде опублікований приблизно через два місяці після завершення виборчого процесу.

Зазначимо, вчора в МЗС України повідомили про початок роботи місії ОБСЄ/БДІПЛ зі спостереження за виборами.

Нагадаємо, позачергові парламентські вибори в Україні призначені на 26 жовтня 2014 р.