ua en ru

В Україні почав видаватися перший молодіжний мусульманський журнал

12 грудня у Сімферополі в прес-центрі Духовного управління мусульман Криму відбулася презентація першого в Україні молодіжного мусульманського журналу MUSLIM

12 грудня у Сімферополі в прес-центрі Духовного управління мусульман Криму відбулася презентація першого в Україні молодіжного мусульманського журналу MUSLIM, повідомляє "Релігія в Україні " з посиланням на ДУМК.

Засновником і видавцем журналу є мусульманська релігійна громада "Ян'и Джамі" м. Саки Духовного управління мусульман Криму. Журнал видається зусиллями невеликої команди .

Як розповів керівник проекту, перший номер журналу вийшов у світ 15 жовтня 2013 - в перший день великого мусульманського свята Курбан- байрам. Журнал орієнтований на молодіжну аудиторію і покликаний популяризувати іслам , роблячи цю релігію доступною для молодіжної аудиторії.

"Ми хочемо перебороти стереотипи , ми хочемо показати , що Іслам сучасний, красивий і цікавий , їм можна пишатися. Іслам не обтяжує людини і неважливо хто він : імам, чиновник , лікар або представник іншої професії", - розповів про мету MUSLIM Шериф Османов .

Ідея випуску такого журналу зародилася ще в минулому році. Отримавши схвалення в Духовному управлінні мусульман Криму, було вирішено випустити пробний номер журналу і дізнатися думку молодого покоління. Заручившись великою підтримкою молоді м.Саки, 15 жовтня 2013 року в світ вийшов перший номер журналу . Його тираж склав 500 примірників.

" Іслам і кримські татари - це нерозривні поняття. Ми хочемо подолати неуцтво серед кримських татар " , - зазначив керівник проекту.

Електронну версію журналу можна читати і за допомогою соціальних мереж , за адресою muslimcrimea.wordpress.com і vk.com/muslimcrimea2013 . Також редактор зазначила , що відкрита електронна пошта muslims1434@gmail.com , на яку всі бажаючі можуть направляти свої побажання та питання, відповіді на які хотілося б знайти в номерах журналу.