ua en ru

В Україні поточного тижня потеплішає до 30 градусів

В Україні поточного тижня потеплішає до 30 градусів, однак потепління буде супроводжуватися грозовими дощами і градом.

В Україні поточного тижня потеплішає до 30 градусів, однак потепління буде супроводжуватися грозовими дощами і градом. Про це в ході брифінгу заявив заступник директора Українського гідрометеорологічного центру Анатолій Прокопенко (на фото), передає кореспондент РБК-Україна.

"Вплив балканського циклону починає затихати. Його дія триватиме до 21 травня. Місцями будуть проходити невеликі короткочасні дощі із грозами, подекуди буде град і шквальний вітер. Але вже починаючи із 22 травня ми очікуємо на північно-східний антициклон, дія якого триватиме до 25 травня. В цей час погода буде без опадів, температура повітря поступово зростатиме. Надалі в Україні місцями короткочасні грозові дощі, в основному на правому березі Дніпра", - каже Прокопенко.

За його словами, 20-21 травня у східних областях та на півночі Лівобережжя будуть невеликі короткочасні грозові дощі та шквали 15-20 м/с. На інших територіях без опадів. Температура вночі - 12-17 вище нуля, а вдень 23-28, на лівому березі Дніпра - до 30 градусів.

22-25 травня - без опадів, лише в Криму та в Закарпатській області можливі короткочасні дощі. Температура в цей період очікується на рівні 15-17 вночі, а вдень 23-29 градусів, заявив метеоролог.