ua en ru

В Україні на сьогодні засіяно 62% посівних площ - 5 млн га, - Мінагрополітики

В Україні на сьогодні засіяно 5 млн га, або 62% від прогнозованих площ. Про це заявив міністр аграрної політики і продовольства Микола Присяжнюк, повідомляє прес-служба Мінагрополітики.

"Зараз триває сівба пізніх ярових зернових і зернобобових культур. Кукурудза на зерно посіяна на площі 2,2 млн га, або 47% до прогнозу; цукровий буряк - 230 тис. га, або 79%; соняшник - 2,5 млн га, або 64%; і соя - 413 тис. га, або 29%. Ми очікуємо, що вже до середини травня на всій території України зайняв основних ярих культур завершиться ", - поінформував міністр.

Зараз також розпочато сівбу пізніх круп'яних культур (гречки, проса, рису), оптимальні агротехнологічні терміни для якої триватимуть до кінця травня.

Глава відомства також відзначив, що у поточному році сільгоспвиробники значно краще в порівнянні з попередніми роками ресурсне забезпечення, щоб успішно завершити посівну.

"У наявності аграріїв зараз є 1,266 млн т мінеральних добрив, або 131% від потреби. І це на 16% більше, ніж торік. Також сільгоспвиробники мають достатню кількість засобів захисту рослин - 99% від потреби, насіння ярих зернових і зернобобових культур" , - зазначив Присяжнюк.

Також міністр зазначив, що підприємства АПК активно залучають фінансові ресурси для проведення весняно-польових робіт. Вони вже залучили кредитів на суму 6 млрд грн.

Читайте також: В Україні умови весняних посівів зернових погіршуватися, - Гідрометцентр