ua en ru

В Україні на сьогодні за програмою "Доступне житло" видано кредитів на 100 млн грн, - Мінрегіон

В Україні на сьогодні за програмою "Доступне житло" видано кредитів на 100 млн грн. Про це заявив заступник директора департаменту житлового будівництва Міністерства будівництва та житлово-комунального господарства України Володимир Височин, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогодні банки надали кредитів на 100 млн грн. Це більше 450 укладених угод на суму більше 100 млн грн. Левову частку кредитів - 70% - видав "Укргазбанк"", - сказав Височин.

Він зазначив, що сьогодні міжвідомча комісія акредитувала близько 300 будинків, які можуть брати участь у програмі. "Міжвідомча комісія розглянула і прийняла близько 300 об'єктів, в них є близько 14 тис. квартир, які пропонуються для реалізації. Після цього ці об'єкти повинні бути акредитовані банками для того, щоб були надані кредити", - сказав Височин.

За його словами, на сьогодні про своє бажання взяти участь у програмі заявили 13 тис. осіб.

Нагадаємо, раніше міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк повідомляв, що за програмою "Доступне житло" станом на 13 вересня реалізовано 1,65 тис. квартир.

Читайте також: Сума в 1 млрд грн, передбачена в проекті бюджету на 2013 р. на здешевлення кредитів на житлі, перебільшена, - Лисов