ua en ru

В Україні на сьогодні нараховується 8811 підприємств у процедурі банкрутства, - Мінюст

В Україні на сьогодні нараховується 8811 підприємств у процедурі банкрутства. Про це заявив міністр юстиції Олександр Лавринович під час наради з керівниками територіальних органів з питань банкрутства, передає прес-служба міністерства.

З них 438 підприємств - це державні або підприємства, у статутному фонді яких державі належать більше 25%. Решта - підприємства приватного сектору економіки, у тому числі фізичні особи - підприємці.

За даними міністерства, в державному секторі основна кількість банкрутів відноситься до таких галузей як сільське господарство, добувна, переробна промисловості, сфера торгівлі, транспорт, складське господарство, поштова та кур‘єрська діяльність, операції з нерухомим майном, професійна, наукова, технічна діяльність, освіта, охорона здоров‘я.

При цьому, в державному секторі за загальною процедурою ліквідовується 84% банкрутів, 7% - припадає на випадки банкрутства боржника, що ліквідується власником, 6% - банкрутство відсутнього боржника, 3% - санація боржника його керівником.

Підприємства-банкрути приватного сектору економіки: понад 38% - це банкрутство відсутнього боржника, 37% - загальна процедура банкрутства, майже 12% - банкрутство фізичних осіб - підприємців, 11% - банкрутство боржника, що ліквідовується власником, понад 1,5% - санація боржника його керівником.

Нагадаємо, раніше повідомлялось, що Міністерство юстиції підтримало ініціативу арбітражних керуючих про створення постійно діючої робочої групи при Мін‘юсті з питань удосконалення законодавства у сфері банкрутства.