ua en ru

В Україні на цьому тижні збережеться спекотна погода з короткочасними зливами, - Кульбіда

В Україні на цьому тижні збережеться спекотна погода з короткочасними зливами. Про це на брифінгу заявив директор Українського гідрометеорологічного центру (Гідрометцентр) Микола Кульбіда, передає кореспондент РБК-Україна.

"Минулого тижня на більшості території України середня температура перевищувала норму на три-п'ять градусів, на заході України перевищувала норму на один градус... Максимальна температура була зафіксована в Одеській, Миколаївській областях, досягала 34-36 градусів вище нуля", - заявив він.

В результаті високого температурного режиму в центрі, на сході та на півдні України зафіксовано п'ятий клас пожежної небезпеки.

"Частково на західній Україні показник знижувався до 2-3 класу. Але в найближчі дні на більшій частині України, крім західних областей, зберігатиметься високий клас пожежної небезпеки", - зазначив Кульбіда.

При цьому він нагадав, що минулого тижня фіксувалися дощі з градом: "На західних областях випали великі опади 40-60 мм".

У цілому, на цьому тижні та на початку наступного тижня буде фіксуватися нестійка погодна ситуація.

"На цьому тижні в другій половині дня на заході та півдні слід очікувати опадів. У деяких регіонах опади можуть досягати місячної норми. Опади найменше будуть в південних і східних областях", - зазначив Кульбіда.