ua en ru

В Україні МВС закрило один з найбільших українських онлайн-кінотеатрів my-hit.ru

В Україні співробітники МВС у рамках досудового слідства у минулу п'ятницю вилучили сервери одного з найбільших українських онлайн-кінотеатрів my-hit.ru. Про це повідомляє "Комерсант-Україна".

My-hit.ru був недоступний з п'ятниці - про це повідомляють його користувачі на форумах і сторінці сервісу в соцмережі "Вконтакте". У вихідні збій у роботі пояснювався вірусною атакою, але вчора подтевріділі інформацію про обшуки.

На my-hit.ru були розміщені більше 20 тис. фільмів та іншого контенту, доступного для онлайн-перегляду та скачування через протокол BitTorent. Cервером сайту розміщені в Україні, але більше половини його аудиторії, за даними сервісу cy-pr.com, припадає на Росію (на Україну - близько 10%). Компанія ICM, що захищає інтереси правовласників в інтернеті, називала ресурс п'ятим за популярністю піратським сайтом рунету.

Сайт my-hit.ru був закритий на підставі скарги юркомпанії "Виндекс", що представляє інтереси розробників ПЗ Adobe Systems, Graphisoft, Nav N Go і медіагруп "1 +1", StarLightMedia (SLM), "Медіа Група Україна" (МГУ) і НТКУ.

"Виндекс" відомий активними діями проти інтернет-ресурсів, що порушують авторські права. Саме за скаргою пана Миколюка співробітники МВС на початку 2012 р. провели обшуки в офісі найбільшого українського файлообмінника ex.ua. "Виндекс" представляв інтереси медіагруп "1 +1", SLM, МДУ в розглядах з сервісом інтернет-телебачення Divan.tv, а в березні за зверненням компанії МВС провело обшук в офісі інтернет-провайдера "Фрінет", якого МДУ звинувачувала в незаконній трансляції телеканалу "Футбол".

Медіагрупи прагнуть самостійно заробляти в інтернеті. Торік МДУ запустила інтернет-кінотеатр oll.tv, а "1 +1" і SLM розвивають співпрацю з YouTube. "Зараз їх прагнення співпали з настроями в МВС, де хочуть показати боротьбу з піратством напередодні публікації в США глобального списку порушників авторських прав", - говорить керуючий партнер юркомпанії "Юскутум" (захищала інтереси ex.ua) Артем Афян. У лютому Міжнародний альянс інтелектуальної власності (IIPA) назвав Україну найбільшим порушником авторських прав у світі, що загрожує країні виключенням з "Загальної системи привілеїв" (GSP). За програмою GSP за 11 місяців 2012 р. у США була безмитно ввезено продукція на 70 млн дол.