ua en ru

В Україні мобільний зв'язок стане контрактним з 1 травня 2014 р

В Україні з 1 травня 2014 р. набирають чинності зміни до законі України "Про телекомунікації", відповідно до яких продаж SIM-карт буде відбуватися через укладання договору між споживачем та оператором мобільного зв'язку.

В Україні з 1 травня 2014 р. набирають чинності зміни до законі України "Про телекомунікації", відповідно до яких продаж SIM-карт буде відбуватися через укладання договору між споживачем та оператором мобільного зв'язку. Про це йдеться у законі України № 721-VІІ "Про внесення змін до закону України "Про судоустрій і статус суддів" та процесуальних законів щодо додаткових заходів захисту безпеки громадян", який 17 січня 2014 р. підписав Президент України Віктор Янукович.

Згідно підпункту 5 пункту 18 розділу І цього закону, "надання телекомунікаційних послуг здійснюється із використанням ідентифікаційних телекомунікаційних карток на підставі укладеного між оператором телекомунікацій і споживачем телекомунікаційних послуг договору в порядку, передбаченому законодавством".

Цим законом визначається, що ідентифікаційна телекомунікаційна картка - це засіб, який використовується для позначення (ідентифікації) кінцевого обладнання абонента в телекомунікаційній мережі (SIM-картка, USIM-картка, R-UIM-картка тощо).

Інші положення № 721-VІІ вступають в силу на наступний день після його опублікування.

Нагадаємо, Верховна Рада України підтримала даний закон16 січня 2014 р. За відповідне рішення проголосувало 235 депутати при 226 мінімально необхідних. Парламентська більшість голосувала за цей закон підняттям рук.