ua en ru

В Україні ліквідована міжрегіональна мережа підпільних міні-гуралень

В Україні ліквідована міжрегіональна мережа підпільних міні-гуралень. Про це повідомляє прес-служба Міністерства доходів і зборів України (Міндоходів).

Зокрема, три міні-спиртових заводи діяли на території Запорізької, Київської та Одеської областей. Після виготовлення спиртова продукція перевозилася до складів у Дніпропетровській та Херсонській областях, а потім реалізовувалася знову ж таки на території зазначених регіонів.

У ході проведених 12 санкціонований обшуків з незаконного обігу вилучено 98 т спирту, промислове обладнання на загальну суму 7,9 млн грн.

Наразі проводяться слідчо-оперативні заходи, допитано 25 осіб, які безпосередньо брали участь у незаконному виробничому процесі.

Читайте також: В Херсонській області правоохоронці викрили міжрегіональну мережу підпільних спиртзаводів

Загалом, як зазначають у Міндоходів, з початку поточного року викрито 223 цехи з виробництва підакцизної продукції, у тому числі 102 - алкогольної. З незаконного обігу вилучено 72,2 тис. дал спирту на загальну суму 23,6 млн грн, 84,6 тис. дал лікерогорілчаних виробів на 34,3 млн грн та 4,9 млн пачок тютюнових виробів на суму 38,4 млн грн.