ua en ru

В Україні кількість пожеж порівняно з минулим роком зменшилась в два рази, - ДержНС

В Україні кількість пожеж порівняно з аналогічним періодом минулого року зменшилась в два рази. Про це сьогодні на прес-конференції повідомив заступник директора Департаменту реагування на надзвичайні ситуації Державної служби України з надзвичайних ситуацій (ДержНС) Микола Чечоткін, передає кореспондент РБК-Україна.

"На сьогоднішній день ми маємо в лісових масивах 477 пожеж, це майже два рази менше ніж за аналогічний період минулого року і площа цих пожеж в порівнянні з аналогічним періодом минулого року зменшилась майже в шість разів", - розповів Чечоткін.

За його словами, сьогодні на боротьбу з пожежами в Україні підготовано понад 10 тис. одиниць техніки та понад 50 тис. осіб.

"На сьогоднішній день основним завданням державної служби України з надзвичайних ситуацій є забезпечення пожежної безпеки в природних екосистемах. З цією метою Державна служба України з надзвичайних ситуацій розробила план реагування на можливі надзвичайні ситуації, пов'язані з пожежами в природних екосистемах. Цим планом передбачено створення в дев'яти регіонах оперативного реагування, по кожному регіоні оперативного реагування проведені розрахунки, сформовано міжвідомче угрупування сил загальною чисельністю 51,5 тис. чоловік особового складу і 10, 6 тис. одиниць техніки від Міністерства оборони державного Лісового агентства, Державної служби України з надзвичайних ситуацій і Міністерства внутрішніх справ", - зазначив Чечоткін.