ua en ru

В Україні через погану погоду затримується збір урожаю кукурудзи, соняшнику та сої

В Україні через погану погоду затягується збір кукурудзи, соняшнику та сої, а також затримується посівна озимих культур. Про це виступаючи в ході сьогоднішнього засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"За 2 декади вересня на значній території України випало від 1,5 до 4 місячних норм опадів. З-за такої погоди сільгоспвиробники змушені внести корективи у терміни збирання кукурудзи, соняшнику, сої та інших культур і овочів. Дощова погода затягує польові роботи, тому необхідно використовувати дні сухої погоди для збирання різних культур, з тим, щоб не допустити зниження якості врожаю. Запізнюється і посівна компанія. Українські аграрії поки що засіяли озимими та зерновими культурами менше ніж у минулому році - лише 21% від запланованого. Разом з тим, на відміну від минулого року в Україні в грунтах достатньо вологи і при сприятливому температурному режимі якість посівів буде задовільним", - сказав Азаров.

Він також зажадав від місцевої влади та Міністерства аграрної політики у період з 4 по 10 жовтня, коли очікується період сухої погоди з певним підвищенням температур, максимально сконцентрувати сільськогосподарську техніку, в тому числі із сусідніх регіонів, щоб надати всю можливу допомогу для завершення збору зерна та посіву озимих культур, і, зокрема, озимої пшениці.