ua en ru

В Україні з 53 тис. регуляторних актів повністю відповідають законодавству тільки 18, - Бродський

Проведена Кабінетом міністрів ревізія встановила, що в Україні діє 53 тис. регуляторних актів, виданих органами влади всіх рівнів, а повністю відповідають законодавству з них лише 18. Про це в інтерв'ю виданню "Дзеркало тижня. Україна" розповів голова нещодавно створеної Держслужби по дерегуляції і розвитку підприємництва Михайло Бродський.
За його словами, чиновники на місцях активно протистоять скороченню числа адмінпослуг і регуляторних документів, проте вже в цьому році вони втратять прямий особистий інтерес в "обілечуванні" громадян.
"Кабмін вимагав - зніміть побори! Хитрі чиновники говорили: "Добре, скасуємо". І скасовували 20-30% адмінпослуг, якими вже давно ніхто не користується, і тут же вигадували нові! Це основа корупції, яка працює при будь-якій владі і при будь-якому режимі!", - розповів він.
Бродський зазначив, що виходом з положення, що склалося, має стати позбавлення чиновників контролю за грошима цих держпідприємств, що призведе до ліквідації причини збереження корупційних схем. Зокрема, Бродський нагадав, що Президент вніс у парламент закон про адміністративні послуги, де "скромно прописаний один маленький рядок", що всі гроші за адмінпослуги повинні йти прямо до бюджету.
"Всі рахунки держпідприємств повинні бути не в комерційних банках, а виключно в Держказначействі. Думаю, це справжнє досягнення команди Януковича, яке принесе велику користь країні", - підкреслив Бродський.