ua en ru

В Україні індекс цін виробників зріс у вересні 2013 р. на 0,2%, за 9 міс. - на 2,1%, - Держстат

В Україні індекс цін виробників промислової продукції зріс у вересні 2013 р. по відношенню до серпня 2013 р. на 0,2%, і за січень-вересень 2013 р. виріс на 2,1%. Про це повідомляє Державна служба статистики України (Держстат).

"Ціни на продукцію добувної промисловості і розроблення кар'єрів у вересні зросли на 0,4%. При цьому у добуванні залізних руд продукція подорожчала на 2,6%, каменю, піску та глини - на 0,3%. Водночас у добуванні сирої нафти продукція подешевшала на 1,1%, кам'яного вугілля - на 0,9%", - йдеться у повідомленні Держстату.

У переробній промисловості ціни підвищилися на 0,1%, у т.ч. у виробництві основних фармацевтичних продуктів і фармацевтичних препаратів - на 1,1%, металургійному виробництві - на 1,0%, продуктів нафтоперероблення, електричного устатковання - на 0,3%. Разом з цим у виробництві коксу та коксопродуктів відбулося зниження цін на 4,1%, авто-транспортних засобів, причепів і напівпричепів та інших транспортних засобів - на 0,3%.

"У виробництві харчових продуктів, напоїв та тютюнових виробів ціни знизилися на 0,2%. Зокрема у виробництві продуктів борошномельно-круп'яної промисловості відбулося зниження цін на 4,4%, олії та тваринних жирів - на 2,8%, готових кормів для тварин - на 1,2%, хліба, хлібобулочних і борошняних виробів - на 0,2%, напоїв, м'яса та м'ясних продуктів - на 0,1%. Водночас у виробництві тютюнових виробів, молочних продуктів, цукру, какао, шоколаду та цукрових кондитерських виробів продукція подорожчала на 2,8-0,2%", - повідомив Держстат.

У постачанні електроенергії, газу, пари та кондиційованого повітря відбулося підвищення тарифів на 0,2% за рахунок подорожчання електроенергії.