ua en ru

В Україні та за кордоном планується відкрити більше 20 курортно-туристичних офісів Криму

У регіонах України та інших державах планується відкрити більше 20 курортно-туристичних офісів Криму. Про це повідомив заступник голови ради міністрів АР Крим Георгій Псарьов на сесії IV міжнародного чорноморського економічного форуму "Туризм і сфера MICE: кращі практики регіону", повідомляє прес-служба Кабміну.

У рамках сесії презентовано санаторно-курортний потенціал Криму, який є однією з пріоритетних галузей для залучення інвестицій як ефективного інструменту соціально-економічного розвитку Криму в рамках державної програми активізації економіки в 2013-2014 рр., розробленої за завданням Президента України.

У даний час відкрито туристичні офіси в Баку, Єкатеринбурзі, Києві, Мінську, Москві, Ризі, Санкт-Петербурзі, Сиктивкарі. За допомогою турофісів реалізуються програми з навчання лікарів і турагентів роботі з кримським санаторним і туристичним продуктом, організовуються інфотури до Криму, поширюється іміджева інформація.

Найближчим часом планується відкрити такі офіси в Дніпропетровську, Львові та Харкові.

"Офіси створюються на базі місцевих туристичних компаній та інформаційних центрів, які відбираються на конкурсних умовах без залучення бюджетних коштів. Це проект державно-приватного партнерства. Кожен з офісів створює локальну мережу турагенств, клінік, лікарів і профспілок, готових до роботи з Кримом. Кожен навчений туристичний офіс отримає вивіску "Експерт з продажів Криму", - резюмував Псарьов.

Він також зазначив, що офіси покликані популяризувати відпочинок і оздоровлення в Криму в період міжсезоння і, тим самим, розв'язати проблему сезонності тургалузі.

"Ця проблема актуальна для багатьох країн Чорноморського регіону. Тому сьогодні украй важливо розвивати оздоровчий туризм у міжсезоння та розширювати лікувальну базу установ. Це дозволить подовжити курортний сезон, а також забезпечити економічну ефективність та інвестиційну привабливість туристичної галузі", - підкреслив Псарьов.