ua en ru

В Україні голосування на 5% виборчих дільниць 28 жовтня не буде транслюватися онлайн з технічних причин

З технічних причин голосування приблизно на 5% виборчих дільниць можна буде подивитися тільки в записі, повідомляє видання "Комерсант-Україна".

Вчора відбулася презентація інтернет-порталу по спостереженню за голосуванням на виборах народних депутатів 28 жовтня. Представники компанії не приховували, що частина виборчих дільниць у всій країні залишиться непідключеною до системи: "Ви ж розумієте - техніка є техніка, їй не накажеш працювати, коли пропав канал зв'язку або відключили живлення. Крім того, ми знаємо, що у вихідні очікується погіршення погоди, тобто все можливо", - заявив заступник керівника відділу мережевої інформації "Ситроникс" Геннадій Нікітенко, зазначивши, що всього таких ділянок може бути до 5%.

Слід зазначити, що у вівторок голова Харківської обласної держадміністрації Михайло Добкін заявив, що 40 ділянок в області компанія "Ситроникс" так і не змогла підключити до інтернету.

Нагадаємо, портал www.vybory2012.gov.ua розроблений в рамках проекту по створенню системи відеоспостереження за виборами до Верховної Ради. Система відеоспостереження на майбутніх парламентських виборах була створена згідно з законом України від 5 серпня 2012 р. "Про особливості забезпечення відкритості, прозорості та демократичності виборів народних депутатів України 28 жовтня 2012 р.".

Читайте також: У будівлі ЦВК встановили відеостіну для спостереження за виборами