ua en ru

В Україні є розмірені запаси газу близько 2 трлн кубометрів на шельфі, - Азаров

В Україні є є розмірені запаси газу приблизно обсягом 2 трлн кбм газу на шельфі. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров відповідаючи на запитання читачів на своїй сторінці в Facrbook.

"У нас є розмірені запаси газу приблизно обсягом 2 трлн. Кбм газу на шельфі. Є також запаси газу в сланцевих родовищах. Із тих цифр, що я привів, видно, що нам на довгі роки вистачить своїх власних запасів газу. Важливо тільки забезпечити їх експлуатацію. А для цього необхідні великі затрати. Світова практика говорить про те, щоб збільшити на 1 млрд. КМБ видобуток газу, потрібно затратити приблизно 1 млрд. доларів ", - заявив Азаров.

Крім того, він додав, що Україна має дуже великі запаси вугілля: "На жаль, правда, гірничо-геологічні умови видобутку нашого вугілля досить складні. І тому необхідні нові технічні та технологічні розробки. Але в найближчі роки ми можемо забезпечувати себе повністю необхідною кількістю вугілля за винятком деякої кількості вугілля коксівного марок, які ми змушені імпортувати з-за кордону ", - сказав він.

Читайте також: Потреба в газі та нафті Україна має намір покрити за рахунок власного видобутку до 2027 р., - Азаров.