ua en ru

В Україні одноосібні господарства мають 3 млн га с/г землі, яка дає непродукційне виробництво, - Присяжнюк

В Україні в вигляді одноосібних господарств знаходиться 3 млн га сільскогосподарської землі, яка дає непродукційне виробництво. Про це сьогодні під час Міжнародної аграрної конференції повідомив міністр АПК України Микола Присяжнюк, передає кореспондент РБК-Україна.
"Щодо розвитку фермерства і одноосібного господарства, то тут ми будемо підіймати пласт роботи, відпрацьовувати моделі, і зараз ми вже залучили сільські громади до цього. Не можемо ми змиритись з тим, щоб на одноосібниках в вигляді городів, присадибних ділянок знаходиться 3 млн га сільскогосподарської землі, яка дає непродукційне виробництво сільскогосподарської продукції, вона не виходить на ринок. А є країни, які мають всього 1 млн га землі. Сьогодні ми робимо певні напрацювання і з задоволенням будемо сприймати досвід інших країн у цьому питанні", - підкреслив Присяжнюк.
Також міністр зазначив, що сьогоднішніми приоритетними завданнями, які ставить собі Міністерство, є: не заважати крупнотоварному бізнесу у його діяльності, міняти законодавство, стимулювати розвиток фермерства.
"Я не можу змиритись з тим, що 42 тис. фермерських господарств утримують 38 тис. голів дійного стада. Немає навіть по одній корові на господарство", - заявив Присяжнюк.