ua en ru

В Україні видобуток вугілля до 2030 р. збільшиться до 115 млн т. у рік, - Миненерговугілля

Відповідно до Енергетичної стратегії України на період до 2030 р., Міністерство енергетики та вугільної промисловості планує збільшити видобуток вугілля до 115 млн т. на рік. Про це в ході "Українського ядерного форуму - 2012: плани і перспективи розвитку атомно-енергетичної галузі" заявив директор департаменту стратегічної політики, інвестицій ядерно-енергетичного комплексу Міністерства енергетики та вугільної промисловості України Микита Константинов, передає кореспондент РБК-Україна.

"Вугілля разом з ураном буде основним паливом для нашої енергетики. Планується, що видобуток вугілля в Україні збільшиться до 115 млн т. на рік. При цьому частка енергетичного вугілля буде становити 75 млн т.", - зазначив Константинов.

При цьому, він додав, що галузь потребує реформування, зокрема, припливу приватного і державного капіталу і реорганізації виробництва.

Нагадаємо, за даними Держстату, в 2011 р. в Україні було видобуто 61,8 млн т вугілля. Згідно з підрахунками Міністерства енергетики та вугільної промисловості України, підприємства вугільної галузі в 2011 р. видобули 81,8 млн т вугілля (рядове вугілля), що на 8,8% більше, ніж за підсумками минулого року.