ua en ru

В Україні до кінця травня бензин і дизель можуть подешевшати на 40 коп., - ЕАГ

В Україні до кінця травня бензин і дизель можуть подешевшати на 40 коп. Про це повідомляє прес-служба Міненерговугілля за підсумками засідання 11 травня Експертно-аналітичної групи (ЕАГ) з опрацювання питань функціонування ринку нафти і нафтопродуктів та розвитку нафтопереробної промисловості, де було досягнуто рішення щодо зниження ціни на пальне на 10 коп. за літр до 16 травня.

Як повідомили в ЕАГ, на сьогоднішній день на ринку нафтопродуктів Україні склалася сприятлива ситуація для зниження цін у мережах АЗС.

Накопичені запаси палива за останній час і тенденції до зниження цін на європейських ринках свідчать про те, що до кінця травня можливе істотне зниження цін в роздрібних мережах АЗС.

За розрахунками секретаріату ЕАГ, якщо ціна на нафту та світлі нафтопродукти збережеться на нинішньому рівні, і не буде різких стрибків на європейських біржах, то ціна на імпортоване паливо повинна зберегтися на сьогоднішньому рівні. Отже, варто очікувати до кінця травня зниження ціни на бензини до 40 коп. за літр, а дизельне паливо до 30 коп..

На запланованому найближчому засіданні ЕАГ також буде розглянуто питання про подальше зниження роздрібних цін на нафтопродукти.

Нагадаємо, 15 травня ВР затвердила плаваючу ставку акцизу на паливо з метою знизити ціни на українському ринку.