ua en ru

В Україні до 2020 р. можливо створити 6 млн робочих місць, - Тігіпко

Віце-прем'єр-міністр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко вважає, що до 2020 р. в Україні можливо створити близько 6 млн робочих місць. Про це він заявив на міжнародній конференції "Нова індустріалізація: зайнятість і гідні умови праці", передає кореспондент РБК-Україна.

"До чого нам треба рухатися? Я вважаю, що таким завданням може бути створення і легалізація близько 6 млн робочих місць до 2020 р. Вважаю, що це абсолютно реалістичне завдання для української влади. Довести кількість робочих, які платять єдиний соціальний внесок, з 14 млн до 20 млн платників", - сказав Тігіпко.

За його словами, для цього в Україні необхідно поліпшити інвестиційний клімат, створити умови для стратегічних галузей, які забезпечують не тільки кількість робочих місць, але і технологічний прорив, а також необхідно реформувати ринок праці, роблячи його гнучкішим і стимулюючим для працедавців.

Крім того, Тігіпко повідомив, що, за даними Міжнародної організації праці, сьогодні близько 4 млн осіб в Україні працюють нелегально і ще близько 3 млн осіб працюють за кордоном. "Ось вже 7 млн осіб, які можуть абсолютно легально і швидко перевестися на професійний ринок праці", - відзначив віце-прем'єр.

Тігіпко висловився за скорочення кількості контролюючих організацій, які здійснюють перевірки бізнес-підприємств: "Нам різко треба скорочувати їх кількість, і нам чітко треба розібратися насамперед з контролерами, які ходять з погонами. Упевнений, що там потрібно мінімізувати їх кількість", - відзначив віце-прем'єр.

Він підкреслив, що на сьогоднішній день для збільшення кількості робочих місць в Україні "дуже важливо повернутися до автоматичного повернення ПДВ".

Читайте також: Янукович доручив уряду протягом місяця підготувати програму боротьби з безробіттям