ua en ru

В Україні до 2015 р. планує знизити з 35 до 28 років вік громадян, які вважаються молоддю, - експерти

В Україні до 2015 р. планує знизити з 35 до 28 років вік громадян, офіційно вважаються молоддю. Такі зміни передбачені стратегією державної молодіжної політики до 2020 р., яку в п'ятницю, 27 вересня 2013 року, затвердив Президент України, пише "Комерсант-Україна".

"Світ змінився, жінка і чоловік до 35 років сьогодні - це мати трьох дітей і успішний бізнесмен. А молодь - це категорія, яка вимагає підвищеної підтримки та уваги з боку держави, найчастіше це люди до 28 років", - пояснив виданню перший заступник міністра молоді та спорту Сергій Глущенко.

Втім, експерти називають це зниження необґрунтованим.

"Свого часу ми, навпаки, підвищили вік молоді до 35 років, тому що 25-35 років - це час, коли люди активно створюють сім'ї і мають потребу в отриманні житла. До 28 років це складно встигнути", - заявив екс-міністр молоді та спорту, уповноважений з прав дитини Юрій Павленко.

"Якщо ми говоримо про розвиток молодіжного підприємництва, треба визнати, що вік, коли відкривають свою справу, - це 30-35 років, 28 рідко хто таким займається, тому зниження вікового цензу, швидше за все, покликане зменшити кількість людей, на яких поширюються пільги", - вважає президент Української асоціації студентського самоврядування Єлизавета Щепетильникова.