ua en ru

В Україні діятимуть нові правила обслуговування повітряного руху на цивільних аеродромах, - Мінтрансзв'язку

Регуляторні механізми обслуговування повітряного руху на цивільних аеродромах України будуть удосконалені, повідомляє прес-служба Мінтрансзв'язку. Незабаром наберуть чинності правила обслуговування повітряного руху на цивільних аеродромах України, затверджені наказом Мінтрансзв'язку від 23.06.2010 № 383 та зареєстровані нещодавно у Мін'юсті за № 979/18274.

Нові правила покликані підвищити рівень безпеки та ефективності обслуговування повітряного руху на аеродромах, гармонізувати національні процедури з європейськими та удосконалити нормативно-правову базу для подальшого розвитку аеронавігації в Україні.

Відповідно до нових правил, аеродромно-диспетчерські вежі надають інформацію та видають дозволи повітряним суднам, які знаходяться під їх контролем для забезпечення безпечного, впорядкованого та прискореного потоку повітряних суден на аеродромі або навколо нього з метою попередження зіткнень. Також здійснюється аварійне обслуговування у випадках авіаційної події, одержання інформації про загрозу безпеці польотів тощо.

Вимоги правил поширюються на юридичних та фізичних осіб, діяльність яких пов'язана з виконанням польотів та обслуговуванням повітряного руху.