ua en ru

В Україні 6% новоствореного бізнесу в Україні пов'язано з транспортними послугами

В Україні 6% новоствореного бізнесу в Україні пов'язано з транспортними послугами. Про це повідомляє прес-служба Укрдержреєстру.

"У цьому році в Україні зареєстровано 121 315 суб'єктів підприємницької діяльності або 27 438 юридичних і 93 877 фізичних осіб-підприємців, при цьому частина суб'єктів господарювання з основним видом діяльності у сфері транспорту становить 6%", - розповів директор департаменту державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Укрдержреєстру Олександр Барбелюк.

Згідно з повідомленням, найчастіше новостворений бізнес, пов'язаний з наданням транспортних послуг, визначає основним видом своєї діяльності "вантажний автомобільний транспорт" (згідно класифікації видів економічної діяльності). Це близько 3 348 суб'єктів господарювання або 374 юридичних і 2 974 фізичних особи-підприємця. Ця частина становить майже половину (48%) від новостворених суб'єктів підприємницької діяльності, які будуть працювати в транспортній сфері.

При цьому другу позицію за популярністю займає надання послуг таксі, де з початку року зареєстровано 1 663 суб'єкта господарювання або 24 юридичних і 1639 фізичних осіб-підприємців.