ua en ru

В Україні 25-26 листопада перебуває директор Інвестиційної адміністрації ОАЕ

В Україні із 25 до 26 листопада 2010 р. в Україні перебуває директор Інвестиційної адміністрації Абу Дабі шейх Хамед бін Заїда Аль Нагаян, молодший брат діючого Президента ОАЕ шейха Халіфи бін Заїда Аль Нагаяна, керівник офісу спадкоємного принца Абу Дабі шейха Мухамеда бін Заїда Аль Нагаяна, член Виконавчої Ради (уряду) емірату Абу Дабі. Про це повідомляє прес-служба ДЦ "Україна - Близький Схід", який виступив ініціатором візиту.
Мета візиту - знайомство з новим керівництвом України та обговорення можливостей започаткування співробітництва між країнами в інвестиційній сфері в різних сферах діяльності, віддаючи при цьому перевагу довгостроковим проектам.
Під час візиту шейх Хамед бін Заїд Аль Нагаян планує зустрітися із Президентом України Віктором Януковичем, прем'єр-міністром України Миколою Азаровим, міністром закордонних справ Костянтином Грищенком, міністром палива та енергетики Юрієм Бойком, головою робочої групи із нацпроектів Комітету економічних реформ Владиславом Каськівим, головою Київської міської державної адміністрації (КМДА) Олександром Поповим.
Це перший офіційний візит члена правлячої родини ОАЕ та посадової особи Еміратів такого рівня до України з моменту започаткування дипломатичних відносин між країнами.
Абудабійська інвестиційна адміністрація (Abu Dhabi Investment Authority), створена у 1976 році за розпорядженням Президента ОАЕ шейха Заїда бін Султана Аль Нагаяна для інвестування частини капіталів, що надходять від продажу нафти у промислові, торгові та інші проекти на території ОАЕ та за кордоном. Керівником ADIA є Президент ОАЕ. За різними оцінками, загальний обсяг активів ADIA становить від 700 млрд дол. до 1,3 трлн дол.