ua en ru

В Україні 2 млн працівників офіційно отримують мінімальну зарплату, - М.Бродський

В Україні 2 млн працівників офіційно отримують мінімальну зарплату. Про це в ході «круглого столу» заявив голова Держкомпідприємництва Михайло Бродський, передає кореспондент РБК-Україна.

За словами М.Бродського, ще 5 млн осіб працездатного віку офіційно ніде не працевлаштовані, хоча практично мають певні прибутки.

Він зазначив, що така ситуація призводить до того, що в 2010 р. держбюджет змушений дотувати пенсійний фонд в обсязі 37 млрд грн. Він закликав керівників фірм, що працюють в охоронному бізнесі, виплачувати офіційну зарплату своїм найманим працівникам.

Крім того, М.Бродський запропонував, створити робочу групу представникам охоронного бізнесу для вдосконалення законодавства в сфері охоронної діяльності.

В свою чергу, голова УСПП Анатолій Кінах заявив, що проект закону про охоронну діяльність потребує вдосконалення, оскільки він встановлює монополію державних правоохоронних органів на значну кількість видів охоронної діяльності. «Він (законопроект) несе загрозу збільшенню обсягів ліцензування в охоронній сфері», - сказав А.Кінах.

Він зазначив, що УСПП виступатиме за внесення змін в даний законопроект, який має бути ухвалений до кінця 2010 р.