ua en ru

У кримінальному провадженні за фактом загибелі журналіста Юрія Данилова відпрацьовуються декілька версій, - прокуратура

У кримінальному провадженні за фактом загибелі журналіста Юрія Данилова відпрацьовуються декілька версій, допитуються свідки події, призначено судові експертизи. Про це повідомив процесуальний керівник у кримінальному провадженні - прокурор прокуратури Печерського району Дмитро Байдюк, передає прес-служба прокуратури.

"У ході досудового розслідування перевіряються декілька версій, серед яких версія нещасного випадку, а також - порушення правил безпеки в ДП "Палац Спорту", - зазначив прокурор.

За словами Байдюка, ним надано вказівки у кримінальному провадженні щодо здійснення оперативно-розшукових та слідчих дій, повного та об'єктивного розслідування обставин загибелі журналіста.

"Зараз також проводиться розслідування цього факту фахівцями Держгірпромнагляду, котрі повинні надати свої висновки щодо дотримання правил безпеки та причин нещасного випадку", - додав прокурор.

У разі доведення вини працівників Палацу Спорту в загибелі журналіста їм загрожує максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 8 років.

Як відомо, 11 листопада після хокейного матчу "Україна - Польща" в Палаці Спорту загинув хокейний оглядач Юрій Данилов.

Нагадаємо, що прокуратура Києва зобов'язала Територіальне управління Держгірпромнагляду по Київській області та м. Києву перевірити причини загибелі журналіста.

26 листопада прокуратура Печерського району Києва внесла до єдиного реєстру досудових розслідувань інформацію про кримінальне правопорушення за ч. 2 ст. 272 КК України "Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою".

Досудове розслідування кримінального провадження доручено Печерському райуправлінню міліції.

Читайте також: Янукович доручив Пшонці забезпечити повне та неупереджене розслідування загибелі журналіста Юрія Данилова