ua en ru

В УГКЦ відбудеться тренінг для тих, хто хоче стати наставником для дитини-сироти

16-21 липня відбудеться 4-денний тренінг з наставництва для дітей-сиріт, який проведуть представники Комісії УГКЦ у справах родини. До участі запрошують осіб, яким небайдужа доля дітей-сиріт, тих, хто бажає присвятити свій час, знання і сили спілкування з ними і хоче стати наставником для дитини-сироти. Про це повідомили у Комісії УГКЦ у справах родини.

Учасників знайомлять з особливостями розвитку дітей, які перебувають у закладах опіки, розкажуть роль і завдання наставника, а також вони спробують себе в ролі наставника при рольових вправ.

Суть навчання полягає в тому, що доросла людина будує відносини з дитиною-сиротою, регулярно зустрічається з нею, спілкується і допомагає. Так у дитини з'являється друг, близька людина, якій можна довіряти, до якої можна звертатися за порадою і підтримкою. Як показує досвід, відносини з наставником дуже цінні для дитини, позитивно впливають на неї і допомагають підготуватися до самостійного життя поза інтернату. Щоб стати наставником не потрібно ніяких особливих навичок - треба вміти слухати, мати бажання піклуватися і передавати свій досвід і знання.

За інформацією звертайтесь за тел.: (032) 261 04 11; 068502 01 62; 067 35 75 625, ел. адреса: rodyna@ugcc.org.ua