ua en ru

В "Ударі" закликали голову КМДА не економити на школярах

Скорочення видатків міського бюджету Києва не повинно відбуватися за рахунок незахищених верств населення. Про це заявила народний депутат від фракції "Удар" Наталія Новак.

"Проект змін до міського бюджету містить ряд положень, які я вважаю просто безвідповідальними. Зокрема, з видаткової частини пропонується вилучити статтю про виділення 31 млн грн на сніданки учням 5-11 класів. Але більшість київських сімей і без того ледве витримує фінансове навантаження, пов'язане з навчанням дітей в "безкоштовних" загальноосвітніх школах", - повідомила політик.

Вона зазначила, що чиновникам необхідно звернути більш пильну увагу на тіньові схеми в комунальних підприємствах. "Більше сотні з таких підприємств користуються пільгами на земельний податок, однак чиновники готові скасувати пільги лише трьом з них. У зв'язку з цим у мене виникає питання: хто більше потребує підтримки - комунальні підприємства (наприклад, КП "Плесо") чи київські школярі?" - підкреслила вона.

Нагадаємо, що голова Київської міської держадміністрації Володимир Бондаренко схвалив проект змін до міського бюджету столиці, підготовлений Департаментом фінансів КМДА. Бондаренко доручив внести ці зміни на розгляд Київради.

Крім іншого, проект передбачає збільшення субвенцій державного бюджету столиці на 3 млрд грн. Ряд експертів висловили думку, що державний бюджет не в змозі додатково перерахувати Києву цю суму. Отже, в третьому кварталі 2014 року можливе ще більше скорочення бюджетних витрат столиці.