ua en ru

У вбивстві людей на вул. Грушевського могли бути замішані провокатори, - Азаров

У вбивстві людей на вул. Грушевського в Києві могли бути замішані провокатори.

У вбивстві людей на вул. Грушевського в Києві могли бути замішані провокатори. Про це заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров в інтерв'ю ВВС.

"Експертиза і розкриття цих людей (загиблих 22 січня в Києві) показала, що постріли були зроблені зверху - це, підкреслюю, попередні дані. Тобто з даху будівель. Міліція не перебувала на дахах будівель, це елементарно перевірити, тому що всі вони були знизу. ...Швидше за все, можна припустити, що це були провокатори. Можливо, з числа цих екстремістських організацій, для яких потрібен був привід для чергового загострення ситуації", - зазначив Азаров.

За його словами, є люди, які зацікавлені в збереженні напруги у Києві.

"Я думаю, що якщо лідери опозиції реально стоять на європейських, демократичних позиціях, вони не повинні бути зацікавлені у збереженні такого напруження", - додав прем'єр.

Азаров знову підкреслив, що з самого початку конфлікту влада категорично заборонила застосування вогнепальної зброї в ході протестних акцій.

"Лідери опозиції повинні зрозуміти, що вони відповідають за те, щоб не було громадянської війни, кровопролиття, і влада відповідає. Але всю відповідальність звалювати зараз на владу в цій ситуації не можна. Потрібно разом взятися за справу повернення Києва до нормального режиму роботи, до світу", - зазначив він.